BEMED'TE İTALYAN MİSAFİRLER 
HABER DETAYI


BEMED üyeleri ile MED-PACT (Akdenizde Yerel Yönetimler İşbirliği Programı) kapsamında geliştirilen G.E.M.M (Yönetim Güçlendirme Akdeniz Modeli)Projesi'nin yürütücüsü TECLA Danışmanlık Firması yetkilileri derneğin Bakırköy-Fildamı'nda bulunan binasında düzenlenen dostluk yemeğinde biraraya geldi.


Euro-Akdeniz bölgesinde orta ölçekli yerel yönetimler arasında bir eğitim ve etkileşim ağı kurulmasına katkı yaparak bölgesel farklılıkları uygulanacak eğitim programlarıyla azaltmak ve  AB standartlarının tüm Akdeniz Bölgesinde yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla AB, MED-PACT çerçevesi içinde, G.E.M.M. başlığıyla Sassuolo Belediyesi ( İtalya) tarafından sunulan projenin hayata geçirilmesine yönelik çalışmaların geldiği aşamayı görüşmek ve dostluk ilişkilerini güçlendirmek amacıyla düzenlenen yemeğe, TECLA Danışmanlık Firması'ndan proje yürütücü Danılo Cıampanella ve asistanı Franceska, BEMED Başkanı Fuat Yılmaz, BEMED Genel Sekreteri A. Ziya Yılmaz, Proje Koordinatörü Füsun Çetin ve Proje Danışmanı Aykut Öncel katıldı.


Brüksel Sürecine uygun olarak, Akdeniz’in kuzey ve güney kesimlerinde yer alan, sivil toplumların birbirleriyle iletişime geçirilmesi, kültürler arası diyaloğun ve karşılıklı işbirliği anlayışın sürdürülebilir bir şekilde geliştirilmesini hedeflenen projede, İtalya, Türkiye, İsrail, Ürdün, Lübnan ve Fas olmak üzere Akdeniz ülkelerindeki, yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerinden oluşan 18 üye bulunuyor.


Düzenlenen yemekte bir konuşma yapan BEMED başkanı Fuat Yılmaz, 'BEMED Avrupa Birliği Akdeniz Yerel Yönetimler İşbirliği Programı çerçevesinde yürütülen eğitim projeleri içinde BEMED'in projesinin uygun görülmesi ile BEMED başkanlığında proje İstanbul'da hayata geçecektir. AB Komisyonu G.E.M.M Projesi'ne katılan Fas, Ürdün, Türkiye, İtalya, Lübnan, İsrail'den 17 katılımcı arasında BEMED'in Eğitim Projesi'nin proje kapsamına alınması bizim için gurur vericidir. BEMED tarafından 13 senedir yürütülen Yerel Yöneticinin Hak ve Ödevleri Bildirgesi'nin Akdeniz ülkeleri arasında eğitimini üstlenmesi Türkiye'deki tüm yerel yöneticiler tarafından da gurur verici olarak tanımlanmıştır. Hedefimiz bu projeyle 3000 yerel yöneticinin eğitime katılımını sağlamaktır. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm belediyelerimizin ülkemiz için büyük bir adım anlamına gelecek projeye destlerini bekliyoruz' dedi.


Proje sürdürülebilir nitelikte olacak


Somut olarak bu anılan eğitim programı süresince MEDA (Akdeniz Bölgesi ) ülkelerinden 4 orta ölçekli ilçede uygulanacak eşleştirme metodu,  bir şablon haline getirilerek diğer Avrupa Birliği Ülke şehirlerinin de  bu eşleştirme programından yararlanmasını sağlayacaktır. Proje süresince metot test edilecek ve sürdürülebilir özellik taşıması aranacaktır. Bu program Avrupa Birliği Ülkeleri ve Meda ülkeleri arasındaki yönetimsel ve yasal farklılıkları giderme konusunda yönlendirici olacak ve aynı zamanda yerel yönetimlerin bölgesel yönetim kapasitelerini , kaynak üretme ve istihdamı güçlendirici bir rol oynayacaktır.


Proje kimleri kapsıyor?


Proje çalışmaları 3 pilot proje kapsamında planlanmış olup, orta yaşlı/Kıdemli Belediye memurlarını ve yöneticilerini kapsayacak şekilde bir eğitim ve bilgilendirme çalışma gurubu seminerleri aşağıdaki programa göre her biri 2 çalışma günü ve 8 ayrı başlıkta düzenlenecek toplam 16 günlük , 10 MEDA ülkesinden 2 şer delege ile birlikte yerel 5-10 yetkilinin katılımıyla toplam max. 30 kişilik çalışma grubunun oluşturulmasıyla İtalya, Türkiye ve Fas’ta gerçekleşecektir.

 
GENEL
Bu Haber (4091) Kez Okunmuştur   
Siteye [17.11.2007] Tarihinde Eklenmiştir  
 
Sayfayı yazıcıya gönder 
   
DİĞER HABERLER
Bakan Çoşkun'dan Bemed'e destek
Akgün'e Plaket
Bakırköy Gazetesi'ne hizmet plaketi
Yeni Yönetim İşbaşında
Belediye Meclis Üyelerine Belediye Kanunları El Kitabı
BÜYÜK ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 70. YILINDA BAKIRKÖY CUMHURİYET MEYDANINDA TÖRENLERLE ANILDI
TECLA'DAN İTALYA' YA DAVET
BEMED'İN SAYGI DURUŞU TÖREN ANI
BEMED'E BÜYÜK ÖDÜL
BEMED'TE İTALYAN MİSAFİRLER
BEMED BAŞKANI FUAT YILMAZ KAHVALTIDA
KUTLAMA 2014 YEREL SEÇİMLERİNDE SEÇİLEN TÜM BELEDİYE BAŞKANLARIMIZI
Sayfa :1